Pita z jajčevcem, jagnječjimi rebrci in krompirjem Pommes Parisiennes

Food Service

Celostne rešitve za gostinstvo !

Pita z jajčevcem, jagnječjimi rebrci in krompirjem Pommes Parisiennes

Sestavine – za 4 osebe

400 g krompirja McCain Pom Parisiennes ( 100% kuhani)

2 jajčevca

4 kosi zamrznjenega listnatega testa

1 žlica začimbne mešanice ras-el-hanou

100 g fete

Šop sveže mete (najmanj 10 vejic)

2 žlici belega sladkorja

200 ml kisa

2 stroka česna

10–12 jagnječjih rebrc

sol in poper

 

Pečico segrejte na 200 stopinj. Jajčevca prebodite z vilicami, ju dajte v pečico in pecite približno 30 minut oziroma dokler nista mehka in pečena. Potem ju prerežite na pol in iz njiju postrgajte meso. Odmrznite listnato testo. Jajčevcu primešajte začimbno mešanico ras-el-hanout. Pekače za pito obložite z listnatim testom in vanje stresite jajčevce. Potresite z zdrobljenim kozjim sirom. Pite dajte v pečico in jih pecite, dokler niso mehke in zlatorjave, približno 15 minut. Nimate manjših pekačev za pito? Za ta recept je primeren tudi pekač za mafine. Metine liste operite, jih dajte v posodo in z ročnim mešalnikom dobro zmešajte skupaj s kisom. Prelijte v kozico, dodajte sladkor in kuhajte, dokler se sladkor ne raztopi. Dajte na stran, da se ohladi in se okusi premešajo. Zelo na drobno nasekljajte česen. Jagnječja rebra posujte s soljo, poprom in česnom. Krompir Pommes Parisiennes pecite v skladu z navodili. V ponvi segrejte nekaj olja in vsako jagnječje rebro po vsaki strani pecite 4 do 6 minut, dokler ni meso znotraj še rožnatordeče, zunaj pa ima skorjico. Pite z jajčevcem poberite iz modelov in jih razdelite po krožnikih. Zraven dajte ocvrte pommes parisiennes, razdelite še jagnječja rebra in vse skupaj prelijte z metino omako.