Krompirjeva solata z lignji, pivom ( priporočamo Grimbergen Tripel) rezinami krompirja

Food Service

Celostne rešitve za gostinstvo !

Krompirjeva solata z lignji, pivom ( priporočamo Grimbergen Tripel) rezinami krompirja

Sestavine
500 g očiščenih lignjev 
2 šalotki
2 majhna paradižnika
1 lovorov list
2 stroka česna 
5 žlic olivnega olja
500 ml ribje jušne osnove
1 žlica sveže stisnjenega limoninega soka
250 ml piva Grimbergen Tripel 
75 g zelene solate
2 žlici drobno nasekljanega peteršilja
Krompirjeve rezine McCain Slices
sol in poper

 

Glavo zelene solate natrgajte, operite in odcedite. Rezine krompirja v skledi nakapajte s sveže stisnjenim limoninim sokom in 2 žlicama olja.

Solite in popoprajte. Očiščene lignje narežite na enako velike obročke in jih posolite.

Olupite šalotke, paradižnik in česen. Šalotke in česen drobno nasekljajte. Paradižnikom odstranite semena in jih narežite na koščke.

V ponvi segrejte 3 žlice olja in v njem ocvrite lignje. Zmanjšajte ogenj in dodajte šalotke, česen, paradižnik, lovorov list in ribjo jušno osnovo. Dobro premešajte in pokrito kuhajte 50 minut oziroma dokler ni gotovo. Zadnjih 10 minut kuhanja posodo odkrijte, da lahko tekočina nekoliko povre.

Dolijte pivo, premešajte, kuhajte 3 do 4 minute pri visoki temperature, zmanjšajte in še naprej kuhajte.

Solite in popoprajte ter odstranite lovorov list. Zeleno solato aranžirajte na krožnikih in razdelite rezine krompirja.

Dodajte ohlajene lignje skupaj s tekočino, ki je ostala od kuhanja, ter vse skupaj okrasite z nasekljanim peteršiljem.

Postrezite z rezinami turškega kruha.