Goveja enolončnica s pivom Grimbergen Double XL in pekočim krompirčkom

Food Service

Celostne rešitve za gostinstvo !

Goveja enolončnica s pivom Grimbergen Double XL in pekočim krompirčkom

Sestavine
600 g nemastne govedine
100 g nemastne slanine
1 čebula
2 žlici pasiranega paradižnika
1 žlica paprike
150 g graha
200 g korenja
4 žlice olivnega olja
250 ml goveje jušne osnove
3 dl piva Grimbergen Dubbel
2 žlici nasekljanega peteršilja
1 vejica timijana
pekoči krompirček McCain Spicy XL Frites
sol in poper
 
Goveje meso narežite na kocke. V ponvi segrejte olje in jih popecite po vseh straneh. Slanino narežite na trakove in jih pri precej nizki temperaturi ocvrite ob mesu. Zmanjšajte ogenj in dodajte paradižnik, papriko, nasekljano čebulo, timijan, jušno osnovo in polovico piva. Kuhajte pol ure. 20 minut pred koncem kuhanja dodajte še korenje, grah in preostanek piva. Pripravite pekoči krompirček Spicy XL Frites (cvrenje: 3 minute na 175 °C; pečica: 20 minut na 225 °C). Enolončnico po okusu solite in popoprajte. Odstranite vejico timijana in še vročo enolončnico postrezite na ogretih krožnikih, skupaj s pekočim krompirčkom. Okrasite z nasekljanim peteršiljem.