File rdečega okuna s paradižnikom, svetlim pivom (priporočamo Grimbergen) in pečenim krompirjem

Food Service

Celostne rešitve za gostinstvo !

File rdečega okuna s paradižnikom, svetlim pivom (priporočamo Grimbergen) in pečenim krompirjem

Sestavine

500 g filejev okuna (ali škarpene)

2 mladi čebuli

4 veliki paradižniki

1 žlička nepekočega kari praška

3 žlice olivnega olja

2 dl svetlega piva Grimbergen

4 žlice krušnih drobtin

2 žlici nasekljanega širokolistnega peteršilja

Krompir McCain Baking Potato ( 100% kuhan)

4 žlice kisle smetane s sveže narezanimi zelišči

sol in poper

 

Paradižnike prerežite na pol, jim odstranite semena in jih posolite.

Mlado čebulo narežite na koleščke, jih operite in odcedite. Pečico segrejte na 200 °C.

Fileje okunov narežite na trakove in jih posolite in popoprajte. V voku segrejte olja in trakove na hitro prepražite.

Dodajte mlado čebulo in kari prašek, pomešajte in ob mešanju še naprej pražite ter vlijte pivo. Kuhajte 3 minute.

Polovice paradižnikov napolnite z mešanico iz voka in potresite s krušnimi drobtinami.

Paradižnike in krompir dajte v pečico za 10 minut oziroma dokler se po vrhu ne obarvajo svetlorjavo.

Krompir na vrhu prerežite, ga odprite in napolnite s kislo smetano z zelišči.

Paradižnike okrasite s peteršiljem in jih postrezite skupaj s pečenim krompirjem.