Fileji račjih prsi z jabolkom in neolupljenimi krompirjevimi krhlji

Food Service

Celostne rešitve za gostinstvo !

Fileji račjih prsi z jabolkom in neolupljenimi krompirjevimi krhlji

Sestavine

4 fileji račjih prsi

1 jajce

Krušne drobtine

3 dl piščančje jušne osnove

2 žlici sladke smetane

1/2 kozarca portovca

2 jabolki

pest belih grozdnih jagod (prepolovljenih)

100 g masla

Neolupljeni krompirjevi krhlji McCain Wedges Skin On

Sol in poper

 

Jabolki olupite, jima odstranite sredico in ju narežite na rezine, ki jih nato skupaj z grozdjem popražite na maslu. V ponvi stopite maslo in fileje račjih prsi po vsaki strani pecite približno 4 minute, dokler niso porjaveli. Vzemite jih iz ponve in jih imejte na toplem. V ponev zlijte piščančjo jušno osnovo in portovec ter nekoliko povrite. Dodajte sladko smetano. Pripravite neolupljene krompirjeve koščke (cvrenje: 3 min na 175 °C; pečica: 20–24 min na 175 °C). Fileje račjih prsi aranžirajte na krožnikih skupaj z rezinami jabolka in grozdjem ter prelijte z omako. Zraven postrezite krompirjeve krhlje.